Sıfat, zarf zamir değil adap öğretilsin!

Düzenleyen:
Sıfat, zarf zamir değil adap öğretilsin!

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, daha önce yılda üç kez yapılan kalfalık ve ustalık belgesi sınavlarının artık iki ayda bir yapılacağını belirterek, bu sınavların elektronik olarak da düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

MAHMUT ÖZAY

Kalfalık ve ustalık sınavları “teorik” ve “beceri” olmak üzere iki aşamalı düzenleniyor. Kararı sevinçle karşılayan meslek odaları bir konuda şikâyetçi... Teori kısmında verilen bazı derslerin, içeriğinin değişmesi görüşündeler. İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz “İmtihanlarda Türk dili ve edebiyatı, matematik vb. dersler var. Hesap-kitap işleri için yöneltilen matematik kesinlikle şart. Ama ‘Bir müşteri geldiğinde nasıl konuşulacağı ne tepkiler verilmeli’ sorularına cevap bulmalıyız... Kişisel eğitime daha çok önem verilmeli. Zamir, zarf, sıfat, nokta gibi gramer kaideleri birinci öncelikler değil, adap önemli” diyor... 

İstanbul Kadın Kuaförleri Odası Emre Yıldırım ise beceri kısmında denetim yapan yöneticilerin iş bilen kişiler olmadığını düşünüyor. Denetimlerin kendi kontrolleri altında olması gerektiğin söyleyen Yıldırım, bunun neticesinde daha iyi sonuçların ortaya çıkacağını savunuyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...