İki Türk öğrenci gururumuz oldu

İki Türk öğrenci  gururumuz oldu

EĞİTİM Haberleri

Amerika Huntsville Alabama’da bulunan ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde gerçekleşen bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) araştırmalarına katılma başarısı gösteren Marmara Eğitim Kurumları çatısı altındaki Özel Marmara Koleji 10. sınıf öğrencisi Hasan Alp Yurter (16) ve İstanbul Erkek Lisesi10. sınıf öğrencisi Işık Baran Şandan (16) gururumuz oldular.

MAHMUT ÖZAY

Honeywell Liderlik Akademisindeki (HLCA), öncülüğünde gerçekleşen STEM proje araştırmasına 41 ülkeden 292 öğrenci katıldı. Bir hafta süren araştırmalar süresince bilgi birikimleri ve sosyal faaliyetleri ile projeye katılan diğer öğrenci ve öğretmenleri kendilerine hayran bırakan Hasan Alp ve Baran, Türkiye’nin bilim ve teknolojide dünya devleri arasında yer aldığını dile getirdiler. Benzersiz tecrübelerle Türkiye’ye döndüğünü söyleyen Hasan Alp Yurter “Asla unutamayacağım bir hafta ve eşsiz bir tecrübeydi. Uzaya bakış açım değişti” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...