Abdülhamid Han, İhlas Koleji’nde yâd edildi

Abdülhamid Han, İhlas Koleji’nde yâd edildi

EĞİTİM Haberleri

Osmanlı Devleti’nin son dönem hükümdarlarından Sultan Abdülhamid Hân’ı tanımak ve anlamak için Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi tarafından “Çağını Aşan Sultan Abdülhamid Han” isimli bir program düzenlendi.

Programa Sultan Abdülhamid Han’ın dördüncü kuşaktan torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve tarihçi Dr. İbrahim Pazan konuşmacı olarak katıldı. Moderatörler Mualla Kahraman ve Zeynep İpek Üngördü’nün sorularıyla başlayan programda konuşan Dr. İbrahim Pazan, Abdülhamid Han’ın İslamiyet’e yaptığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini, İslamiyet’i yıkmak isteyenlerin karşılarına Abdülhamid Han’ın çıktığını söyledi.
Dedesi hakkında konuşan Orhan Osmanoğlu ise, Abdülhamid Han’ın garibanların sultanı olduğunun altını çizerek, “Sultan Abdülhamid Han’ı; damadı, yanındaki paşaları anlayamadı. Onun çok düşmanı vardı. O, garibanların sultanıydı. Sultan’a sahip çıkılmadı. Yıkılmak üzere olan bir saltanatı 33 sene geciktirdi. İlm-i siyaseti çok iyi biliyordu. Tarihçilerimizin bundan çok güzel bir biyografi çıkarıp onun siyasetini uzun uzun anlatmaları lazım” diye konuştu.    İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...