Çocukların ilk tercihi hâlâ sokak

Çocukların ilk  tercihi hâlâ sokak

EĞİTİM Haberleri

Araştırma şirketi DORinsight ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel taharri ettiği (araştırdığı) sonuçları açıkladı.

MAHMUT ÖZAY

Çıkan cevaplar özetle şöyle:
* Katılımcıların %81’i çocukların teknoloji ürünleriyle vakit geçirmesine izin verirken %15’i sadece tatil dönemlerinde izin veriyor.
* %63’ü çocukları için ders ve oyun oynama saatleri belirlerken %6’sı belirlemediğini, %21’i günden güne farklılık gösterdiğini, %10’u ise kendisinin karar verdiğini söyledi.
* Çocuklarını en fazla eğlendiren aktivitelerin neler olduğunu sorulduğunda ilk cevap akranlarıyla dışarıda oyun oynamak (%64) olurken bunu sırayla çizgi film (%53), evde oyun oynamak (%46), bilgisayar (%40), avmde oyun oynamak (%23), kitap okumak (%22), evcil hayvanıyla vakit geçirmek (%17) takip etti.
* Yüzde 88’i çocukların yemek yemeleri için tablet/telefon kullanımını faydalı bulmadığını, %12 ise faydalı bulduğunu aktardı. Buna rağmen katılımcıların %32’si çocuklarının yemek yerken tablet kullandığını dile getirirken, %68i ise yemek yerken tablet kullanmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...