15 yılda 5 bin kız öğrenciye destek

15 yılda 5 bin kız  öğrenciye destek

EĞİTİM Haberleri

Mercedes-Benz Türk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi 15’inci yılda 5 bin kız öğrenciye destek verdi.

Mahmut Özay İSTANBUL

2004 yılında 200 kız öğrenciyi destekleyerek başlayan proje kapsamında, şimdi her yıl 1.200 Yıldız Kız burs alarak eğitimini sürdürdü. Okullarını başarıyla tamamlayan kızlara proje kapsamında istihdam imkânları sunuluyor. Burs verilen öğrencilere İngilizce ve kodlama gibi mesleki gelişim eğitimleri veriliyor. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin öğrenciye dokunuldu. Ayrıca, Mercedes-Benz Türk üretim tesislerinde çalışan kadınların yüzde 20’si “Her Kızımız Bir Yıldız” bursiyerlerinden oluşuyor. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün “Kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi çarpan etkisi oluşturuyor; ekonomik büyümeyi ve her alanda gelişmeyi hızlandırıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...