MEB'den örnek proje: Tatilde esnaflığı öğrendiler

MEB'den örnek proje: Tatilde esnaflığı öğrendiler

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından pilot il seçilen Kırşehir’de uygulanan “Kırşehirli Genç Ahiler Çalışma Hayatında Projesi” kapsamında, 481 ortaokul ve lise öğrencisi, yaz tatilinde esnaf yanında ticareti öğreniyor.

İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, Ticaret ve Sanayi Odasının yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile başlatılan proje ile 8, 9 ve 10’uncu sınıfta okuyan öğrenciler, başta şehir merkezindeki tarihi Uzun Çarşı olmak üzere, çeşitli bölgelerdeki iş yerlerinde çalışmaya başladı.
İş hayatına ve ticarete yakınlıklarına göre değerlendirilen öğrenciler, müşteriyle ilişkiler, ürün satmanın incelikleri, vitrin dizaynı gibi konularda esnafın yanında tecrübe kazanıyor. Öğrenciler, projeye katılan iş yerlerinde altı hafta çalışarak esnaflığın inceliklerini öğreniyor.
Konfeksiyon mağazasında çalışan ortaokul öğrencisi Filizcan Özgüneş, “Buraya geldiğimden bu yana iletişimim kuvvetlendi, daha da ilerledi. Çevrem genişledi. Ahilik prensiplerine göre mesleği öğrenmeye çalışıyorum” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...