Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 yılda 133 milyon yeni iş pozisyonu doğacak

5 yılda 133 milyon yeni iş pozisyonu doğacak

EĞİTİM Haberleri

Dünya değişiyor. Gelişen teknoloji ile hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Yeni dünya düzeni elbette en çok meslekler üzerinde hissediliyor. Dünya Ekonomik Forumunun (WEF) 2018 Geleceğin Meslekleri Raporu’na göre 2018 - 2022 yılları arasında yüksek hızlı internet, yapay zeka, büyük veri analitiği ve bulut teknolojisi firmaları yeni teknolojilere adapte olmaya itiyor.

MAHMUT ÖZAY

Tüm bunların sonucunda da robotlar günlük hayatımızda daha çok yer almaya başlıyorlar. Robot devriminin her sektörde farklı bir gelişim gösterdiğini belirten Beykoz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Kuru “2022 yılına kadar robot kullanımında insansı robotlar %23 (finans sektöründe %35), sabit robotlar %37 (otomotiv ve tedarik zincirinde %53), hava ve su altı robotları %19 (petrol ve gaz üretiminde % 52), insansı olmayan robotlar %33 (otomotiv ve tedarik zincirinde %42) düzeyine ulaşacak” dedi.

YÜZDE 42’Sİ DEĞİŞMELİ
Yeni gelişen mesleklerin işgücündeki payının da 2022’ye kadar %16’dan %23’e çıkacağını anlatan Kuru “75 milyon iş pozisyonu insandan makine ve algoritmalara kayıyor, bir yandan da 133 milyon yeni iş pozisyonu doğuyor. 2022’ye kadar çalışanların bilgi ve becerilerini güncellemeleri için yılda ortalama en az 1 ay eğitim almaları gerekir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...