Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yönetmelikten çıkarıldı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yönetmelikten çıkarıldı

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, geçen hafta yayınladığı 2019- 2020 Rehberlik Programında 26 hedef arasına “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”ni de katmıştı. Fakat programın açıklanmasının ardından kamuoyunda “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” maddesi büyük tepki çekti.

Haber Merkezi ANKARA

Başta vatandaşlar, olmak üzere bazı kadın sivil toplum kuruluşları ve sendikalardan maddenin kaldırılması için ardı ardına açıklamalar geldi. Sosyal medyadan da yorumlar yapıldı. Tartışmalara son noktayı yine MEB koydu. 26’ncı madde hedef listeden çıkarıldı. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin 7’nci maddesinde yer alan “toplumsal cinsiyet eşitliği” ibaresi de kaldırıldı. Öte yandan, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” tartışmaları çok daha eskilere dayanıyor. Proje (ETCEP), 2014-2016 yılları arasında Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilmiş ve MEB koordinasyonunda yürütülmüştü. MEB’e bağlı bazı orta öğretim okullarında uygulanan ETCEP, 2016 Eylül ayında sonlandırılmıştı. Geçtiğimiz yıl Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okullarda toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan projelerin yaygınlaştırılacağını açıklamasından sonra tepkiler daha da artmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...