Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

500 kontenjanlı okulda 50 öğrenciyle eğitim

500 kontenjanlı okulda  50 öğrenciyle eğitim

EĞİTİM Haberleri

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, sektörün daha rasyonel bir yapıya kavuşturulması için yeni mevzuat çalışmalarının bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

MAHMUT ÖZAY

Dal şunları söyledi: Öğretmenlerin 12 aylık sözleşmesine yönelik maaşların sağlıklı bir şekilde ödenmesi için mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli. Bu yıl itibarıyla öğrenci sayısı yaklaşık 1,5 milyona çıktı ama boş kontenjanlar daha fazla arttı. Şu an özel okulların 3 milyon 800 binlik kontenjanlarının yaklaşık yüzde 60’ı boş. Hem velilerden hem de eğitimcilerden, yaşanan sıkıntılara yönelik çokça telefon alıyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre bu senenin sonuna kadar 100 civarında özel okul, kapısına kilit vurabilir. Çünkü 500 kişilik okulda 50-60 öğrenciyle süreci kurtarmaya çalışıyorlar.

Devir açıklaması
Son günlerde öğretmenlere maaş ödemesi yapılmadığı için gündeme gelen Doğa Koleji, açıklama yaptı. Açıklamada öğrenci, veli ve çalışanların gösterdiği destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür edilerek “Alıcı kurumla görüşmeler hâlen devam etmektedir. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...