Bakan Selçuk: Her türlü senaryoya karşı tedbirliyiz

Bakan Selçuk: Her türlü senaryoya karşı tedbirliyiz

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, bakanlığının 2020 yılı bütçesi sırasında milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Selçuk, Doğa Koleji’nde yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak, “Bu tür işler, hemen açtım kapattım biçiminde yürüyen işler değil. Belirli bir mevzuatı takip etmek ve 3 kere bununla ilgili bir teftiş işleminin gerçekleşmesi ve okuldaki bütün öğrencilerin, öğretmenlerin huzurunun dikkate alınması ihtiyacı var. Ama şundan emin olabilirsiniz: Her türlü senaryoya karşı bütün tedbirleri almış durumdayız” dedi. Selçuk, ilkokul öğrencisi Mert Yağız’ın ölümüyle gündeme gelen okul kantinlerindeki yiyeceklere ilişkin olarak, “Mevzuat, kantinde cips, kola benzeri ne varsa bunların hepsinin satışının yasaklandığını ortaya koyuyor. ‘Biz gereken denetimi yaptık ve bizim problemimiz bitti’ diyemeyiz. Yasak olmasına rağmen bu yapılıyorsa eksik yaptığımız bazı işler var demektir” açıklamasını yaptı. Bakan Selçuk, ayrıca şubatta 750 engelli öğretmenin kadroya katılacağı müjdesini de verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...