Çok sıkı olmadan bir ders programı yapın

Çok sıkı olmadan bir  ders programı yapın

EĞİTİM Haberleri

İbn Haldun Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Bulut, ara tatil ve sonrasında başlayacak bir haftalık online eğitim süreci için uyardı.

MAHMUT ÖZAY

Bulut, bu dönemin bir tatil değil, tedbir ve eğitime ara verme durumunun söz konusu olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
∂ Ebeveynler, çocuğa çok sıkı olamayacak şekilde bir ders programı yapabilir. Bu program mutlaka yazılı olarak öğrencinin çalışma masasına asılmalıdır.
∂ Salgın, çocuklar ve gençler üzerinde farkında olmasalar bile bir psikolojik gerginlik oluşturdu. Bazı gençler, hastalanma ve ölüm korkusu yaşayabilir. Çocukları bilgilendirin.
∂ Çocuklarıyla birlikte açık hava gezintileri, bahçe etkinlikleri ve evde hobi ürünleriyle eğlenceli etkinlikler ve bilimsel deneyler yapabilirler. Hatta birlikte yemek yaparak verimli zaman geçirilebilirler.
∂ Uyku düzeni önemli... Çocuk bunu bozar ise okullar açıldıktan sonra bir süre bu düzenin yeniden oturtulması için zaman gerekeceğinden rutin hayat düzeni değişir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...