Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzaktan eğitim 23 Mart’ta başlıyor

Uzaktan eğitim 23 Mart’ta başlıyor

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) uzaktan eğitimde mevzuat değişikliğine giderek altyapısı hazır olan üniversitelere yeşil ışık yaktı.

MAHMUT ÖZAY

Detayları açıklayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şunları söyledİ: 23 Mart’ta uzaktan eğitim ka-pasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkânlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Buna sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart’ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır. Bu eksiklik de YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle iş birliği içerisinde giderilecek. TRT tarafından YÖK’e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacak. Uygulama konusuna gelince; üniversitelerimiz senkron (eş zamanlı) ya da asenkron (eş zamanlı olmaksızın) uzaktan öğretim yöntemlerini kullanabilir. Başkan Saraç, üniversitelerde vize sınav tarihlerine ilişkin ise “Denetlenebilir olma kaydıyla üniversitelerimizin bu hususları yönetebileceğini düşünüyoruz. Her üniversitenin kendi şartları içinde yürütebileceğini düşünüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...