Bakan Selçuk: Sınıf geçme, birinci dönem notuyla olacak

Bakan Selçuk: Sınıf geçme, birinci dönem notuyla olacak

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV’nin canlı yayınında öğrencilerin ve velilerin kafalarındaki sorulara açıklık getirdi.

Bakan Selçuk, şu değerlendirmelerde bulundu...
∂ Okulların 30 Nisan’da açılıp açılmaması, virüsün seyrine bağlı. Biz her türlü duruma hazırız.
∂ Bilim Kurulu tavsiye ederse ve Türkiye’nin genel durumu müsait olursa elbette biz mayıs, haziran ayında okulu açarız.
∂ Telafi eğitimlerinde temmuz ve ağustosu çok düşünmüyoruz, çok planlamıyoruz. Eylül ve ekim daha ağır basıyor ve onun öncesindeki dönem için çalışmalarımız var. Yani mayıs ve haziran ayları için planlamalarımız var.
∂ Diyelim ki, ikinci dönem ders olmadı, dolayısıyla sınıf geçmeyle ilgili herhangi bir şey ikinci dönemde tabii ki söz konusu olmayacak.
∂ Telafi eğitimi hızlandırılmış ve biraz kısaltılmış biçimde yapılır. O süreçte sınıf geçmeye ilişkin bir işlem çok doğru olmayabilir. Bu, bizim için net bir konu.
∂ Birinci dönemin konuları ve notları var, bunun üzerinden bir değerlendirme yapacağız.
∂ LGS kapsamındaki merkezi sınavın tarihinin değişmesi şu anda söz konusu değil. LGS’deki merkezî sınav, online değil yüz yüze olacak. İstisnai bir durum oluşursa 7 Haziran’daki sınavı elbette erteleriz.
∂ Meslek liseleri, üretimin içinde gelişti. Lise tercihlerinde meslek liseleri öne çıkmaya başlayacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...