Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanseri biyopsi yerine kan testiyle yakalayan teknoloji

Kanseri biyopsi yerine kan testiyle yakalayan teknoloji

EĞİTİM Haberleri

ODTÜ Teknokent araştırmacıları, metastaz potansiyeline sahip kanserli hücrelerin milyarlarca kan hücresinin içinden canlı şekilde ayrıştırılıp sayılabilmesi için özgün bir teknoloji geliştirdi.

MAHMUT ÖZAY

Kanser teşhisini biyopsi yerine basit kan tahlili ile yapabilen “likit biyopsi” çalışmasının ürün hâline getirilip 2021’de piyasaya sürülmesi planlanıyor. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve ODTÜ Teknokent’te kurulu Mikro Biyosistemler Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Külah, Mikro Biyosistemlerin ODTÜ’nün bir spin-off şirketi olarak 2015’te kurulduğunu anlattı. Şirkette yer alan araştırmacıların, Türkiye’de likit biyopsi platformu geliştirmek üzere yola çıktığını vurgulayan Külah, bu kapsamda ülkenin ilk derin teknoloji “Deep Tech” fonu olan Diffusion Capital Partners’dan (DCP) tohum yatırımı aldıklarını söyledi. Külah “Likit biyopside, hastadan sadece kan örneği alınır ve doku biyopsisi gibi bir cerrahi müdahale gerektirmediğinden hastaya güvenli, acısız ve maliyet-etkin bir çözüm sunar. Geliştirdiğimiz sistemin farklı kanser tiplerinde etkinliğini araştırmak için yurt içinde ve yurt dışında önemli kanser merkezleriyle iş birliği içindeyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...