Aileler sormalı: Depremde benim okulum ne kadar güvenli?

Aileler sormalı: Depremde benim okulum ne kadar güvenli?

EĞİTİM Haberleri

İzmir’de yaşanan depremden sonra herkesin ortak gündemi binaların sağlamlığı oldu. Özellikle öğrencilerin günün önemli bir kısmını geçirdikleri okullar için aileler endişeli...

MAHMUT ÖZAY

Eğitimci İbrahim Sezgin Koca, okulların diğer yapılara göre en az yüzde 40 daha sağlam olması gerektiğine dikkat çekerek “Çünkü aynı anda binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptığı gibi deprem sonunda da toplanma alanları olarak hizmet verebilirler. Bu nedenle aileler, okulların sağlamlığı hakkında yönetimden bilgi almalı” dedi. İstanbul’da yarısı özel olmak üzere 7 bin 437 okul var; öğrenci sayısı ise 3 milyonu aşıyor. Resmî kaynaklara göre 1999 öncesi yapılan okulların yüzde 90’ı depreme karşı güçlendirildi. Geriye kalan yüzde 10’unda okuyan 50 binin üzerinde öğrenci ve öğretmen için çalışmalar sürüyor. Diğer illerde ise bu rakamlar değişiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...