Bakan Özer: Antikor oluşturan öğretmen oranı yüzde 86

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Özer: Antikor oluşturan öğretmen oranı yüzde 86

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Yüz yüze eğitim sürecine dair açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, iki doz aşı olan ya da hastalanıp bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranının yüzde 86 olduğunu belirtti.

6 Eylül tarihi itibarıyla tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlanıldığını anımsatan ve bugün üçüncü haftanın tamamlandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İl Eğitim Değerlendirme Toplantıları kapsamında gittiği Antalya'da önemli açıklamalarda bulundu. Herhangi bir sınıfta iki vaka olması halinde eğitime sınıf bazlı ara verildiği belirten Özer, iki doz aşı olan ya da hastalandıktan sonra antikor oluşturan öğretmen oranının yüzde 86 olduğunu ifade ederek bu oranın birçok Avrupa ülkesinden daha yüksek olduğunu belirtti.

BİR SINIFTA İKİ VAKA VARSA YÜZ YÜZE EĞİTİME SINIF BAZLI ARA

Bakan Özer, yüz yüze eğitimde 3'üncü haftayı tamamladıklarını söyleyerek, "Herhangi bir sınıfta iki vaka olması durumunda yüz yüze eğitime sınıf bazlı ara veriliyor. Ara verilen sınıflar 14 gün sonra yüz yüze eğitime devam ediyor. 14 gün ara verildiği zaman öğrencilerimizi kendi başlarına bırakmıyoruz. Hazırladığımız platform üzerinden canlı dersler öğretmenler tarafından yapılıyor. Aynı zamanda ihtiyacı olan tabletler öğrencilerimize ücretsiz veriliyor" açıklamasını yaptı.

Bakan Özer: Antikor oluşturan öğretmen oranı yüzde 86

Antalya Valiliğine gelen Bakan Özer’i Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti ve MHP Milletvekilleri ile İl Milli Eğitim Müdürü karşıladı. 

"BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN DAHA YÜKSEK"

6 Eylül haftasında yüz yüze eğitime ara veren 198 sınıfın eğitime tekrar başladığını belirten Bakan Özer, "Bu süreçte en büyük avantajımız öğretmenlerimizdeki aşılanma oranı. Şu anda eğitim sistemi içerisinde 1.2 milyon öğretmenimiz hizmet veriyor. Öğretmenlerimizin yüzde 92'si en az bir doz aşı oldu, 2 doz aşı olan ya da hastalanıp antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 86. Bu oranlar birçok Avrupa ülkesinden çok daha yüksek. Bir kez daha tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...