Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB, yardımcı kaynak mağduriyetine 'dur' dedi

MEB, yardımcı kaynak mağduriyetine 'dur' dedi

EĞİTİM Haberleri

Okullarda kitaplar ücretsiz dağıtılmasına rağmen bazı öğretmenler kaynak kitap istiyor. Bu kitapların fiyatı 1.200 TL’ye kadar çıkıyor. Konuya el atan MEB, velilerin mağdur olmaması için kaynak çeşitliliğini artıracak.

Mahmut Özay | İSTANBUL

Gazetemizin geçtiğimiz günlerde “1.200 TL’ye ek kaynak mı olur?” diyerek gündeme getirdiği ve çok tartışılan eğitimin kanayan yarası ‘yardımcı kaynak’ için Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) önemli bir adım attı.

Bakanlık, bütün sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırmak için her ayın ilk haftası destek paketi açıklayacak. İlkokul 2. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün öğrencilerin uzaktan eğitimdeki öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için hazırlanan destek paketinin ilki bakanlığın resmî sitesinden ücretsiz erişime açıldı. Yardımcı kaynak destek paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor.

MEB, yardımcı kaynak mağduriyetine 'dur' dedi

Destek paketinde bütün sınıf seviyelerinde 5 bin soruluk yardımcı kaynak bulunuyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve böylelikle öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Paket, temel eğitim kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik 750 sorudan oluşan çalışma sorularını da içeriyor.

MEB, yardımcı kaynak mağduriyetine 'dur' dedi

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN KİTAPLARI GÜNCELLENDİ
8. sınıftaki öğrencilerin 2022’de yapılacak Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava yönelik hazırlıklarına destek vermek adına örnek soru kitapçığı da bu ay itibarıyla öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu. Sınava girecek öğrenciler için hazırlanan LGS Sayısal ve LGS Sözel kitapları da güncellendi. Bu kitaplarda da 1.375 soru yer alıyor. Bakanlık ilk defa 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için elektronik ortamda etkileşimli sorular da yayımladı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Bir taraftan salgın şartlarında önlemlere ve kurallara riayet ederek eğitimi sürdürürken diğer taraftan hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı aldık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz kolaylıkla ulaşabilecekler” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...