Yardımcı kitap yasağı Resmi Gazete'de

Düzenleyen:
Yardımcı kitap yasağı Resmi Gazete'de

EĞİTİM Haberleri

Velilerin bütçesini zorlayan ek kaynak sıkıntısına Milli Eğitim Bakanlığı el koydu. Resmî Gazete’de “Bakanlığın izni olmayan eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” denildi.

Mahmut Özay İSTANBUL

Her yıl eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitaplara ek olarak bazı okul idarecileri, 'yardımcı kaynak' adı altında kitaplar talep ediyor. Bu durum çoğu zaman veli ile okul yönetimini karşı karşıya getiriyor.

"1.200 TL'ye ek kaynak mı olur?" diyerek gazetemizin gündeme taşıdığı hadisenin ardından Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Bütün sınıflarda ücretsiz yardımcı kaynak kitap desteğine başladık. Kimse yardımcı kaynak kitap almasın" dedi. Bu gelişmelerin ışığında "MEB Ders Kitapları ve Eğitim araçları Yönetmeliği" Resmî Gazete'de yayımlanarak dün yürürlüğe girdi.

Söz konusu düzenlemede 'Öğrencilere aldırılmayacak kitaplar' başlığı dikkat çekiyor. Maddenin içeriği şöyle: Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...