Ara tatilde dijitale biraz ‘ara’

Ara tatilde dijitale biraz ‘ara’

EĞİTİM Haberleri

1,5 yıl sonra başlayan yüz yüze eğitimin ilk molasında uzmanlar uyardı: Bu süreçteki sloganımız az dijital, çok hayat. Şartlara uygun şekilde çocuklarımız mümkün olduğunca dışarıda zaman geçirsinler.

MAHMUT ÖZAY

Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime 1,5 yıl ara verilmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlamıştı. Birinci dönem ara tatil pazartesi başlıyor ve cuma günü sona erecek. Öğrenciler 22 Kasım’da tekrar sıralarına oturacak. Eğitim çalışmalarıyla adından söz ettiren SODİMER uzmanları hem öğrencilere hem de velilere tatil önerilerini sıraladı:

> Bu ara tatilde öğrenciler diğerlerinden farklı bir süreç içerisine girmekte. Uzun bir süre dijital eğitimin ardından yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz şimdi okulda öğrenme sürecine yeniden ara vererek kısa bir dinlenme ve kendini geliştirme sürecine girdi. Bu süreçteki sloganımız ise “az dijital, çok hayat” olmalıdır. Bu nedenle ilk olarak öğrencilerin pandemi döneminde özellikle psiko-sosyal olarak yorulduklarını kabul ederek bu alandaki ihtiyaçlarına dikkat etmek önemlidir. Bu amaçla öğrencilerin fiziki etkinliklerine, arkadaşlarıyla bir arada olacakları zaman dilimlerine, doğa ile iç içe ve çevredeki bireylerle gerçek iletişim zeminlerine oturtulmuş etkileşim ortamlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Ara tatilde dijitale biraz ‘ara’
Pandeminin ardından eylül ayında okula başlayan öğrenciler ilk ara tatile girdi

HAREKETLİ BİR TATİL OLSUN
Dışarıda yapılacak etkinliklerde kapalı ortamlarda geçirilen vakti mümkün olduğunca kısıtlı tutarak bu etkinlikleri tiyatro, müze gezisi, sanat gezileri gibi etkinliklerle geçirmek gerekmektedir. Bunun dışında öğrencileri kültür turları, şehir gezileri veya doğa etkinliklerine yönlendirmek gerekmektedir.
Çocuklarımız kendi eksikliklerini ve ihtiyaçlarını en iyi bilenlerdir. Bunu unutmayarak evde çocuklarımıza yardımcı olmak, akademik ve sosyal olarak onların ihtiyaçlarını anlamak ve bu zeminde etkinlikler belirlemek önemlidir. Öğrencilerin pandemi kural ve şartlarına uygun şekilde mümkün olduğunda dışarıda zaman geçirdiği, evde ise kitap okumak, film izlemek, ev içerisinde aileyle eğitici-öğretici oyunlar oynadığı bir tatil sürecinin belirlenmesi gerekmektedir. Öğrencilerden kendi öğrenme eksikliklerini belirlemelerini istemek, bu konuda onlara yol göstermek ve yardımcı olmak bu süreçte çok kıymetli olacaktır.

ONLARI ANLAMAYA ÇALIŞIN
Öğrencilerin sosyal, akademik ve psikolojik anlamda ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayabilecek kişiler öğrencilerin sınıf öğretmenleri ve psikolojik danışmanlarıdır. Bu doğrultuda öğrencilerin sınıf ve rehber öğretmenleri ile iletişime geçilerek hangi konularda eksiklikleri olduğunun anlaşılması gerekmektedir. Ailelerin mutlaka öğretmenlerle iletişimlerini ve deneyim paylaşımlarını bu süreçte arttırmaları gerekmektedir.

Ara tatilde dijital eğitim süreçlerine tamamen ara vermek yanlış olacaktır. Bu nedenle öğrencilerin dijital platformları kullanarak öğrenme eksikliklerine yönelik çalışmalar yapılması gerekmektedir. Öğrenciler dijital eğitim uygulamaları üzerinden geçmiş konuları tekrar ederek konu eksiklerini kapatmalıdır. Böylelikle öğrenciler öğrenme eksikliklerini giderebilmek için bir fırsat yakalamış olacaktır. Bu nedenle aileler, dijital eğitim süreçlerini eğitici ve öğretici etkinlikler şeklinde çocuklarıyla beraber değerlendirmelidir.

Çocukları için her zaman en iyisini isteyen anne babalar özellikle pandemi süreci içerisinde onların yaşama alışkanlıklarına uygun şekilde müdahale etmelidir.

Öğretmenler  idari izinli
Ara tatilde öğretmenlere, mesleki gelişim eğitimi uzaktan verilecek. Öğretmenler, bu tarihler arasında okullara gelmeyecek ve idari izinli sayılacak.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...