MEB'den 'dijital' adım: Ders kitapları çevrim içi incelenecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MEB'den 'dijital' adım: Ders kitapları çevrim içi incelenecek

EĞİTİM Haberleri  / AA

Taslak ders kitaplarını inceleme ve değerlendirme süreçlerini çevrim içi ortama taşıyan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zaman ve maliyet tasarrufunun yanı sıra değerlendirmelerin daha nitelikli ve hızlı gerçekleştirilmesini sağlamayı planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okutulacak ders kitaplarının niteliklerinin artırılmasına yönelik yeniden düzenlenen usul ve esaslar 14 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Taslak ders kitaplarını değerlendirme işleminin öğretmen ve alan uzmanı akademisyenler tarafından bilimsellik, objektiflik ve şeffaflık esasına dayalı yapılması amacıyla çalışmalar sürüyor.

Ders kitaplarının inceleme ve değerlendirme sürecinde görev alan panelistlerde aranan niteliklerdeki düzenlemeleri hayata geçiren Bakanlık, inceleme ücretlerinde de iyileştirmeler yaptı.

SÜREÇ ÇEVRİM İÇİ ORTAMA TAŞINIYOR

Ders kitapları inceleme sistemini de yenileyen Bakanlık, panelistlerin inceleme ve değerlendirme işlemleri için yeni bir sistemi hayata geçirdi.

MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce altyapısı hazırlanan sistemle artık ders kitaplarının incelenmesi için gerekli panel süreci, yüz yüzenin yanı sıra çevrim içi ortamlarda da yürütülebilecek.

Çevrim içi panel sistemi, Türkiye'deki tüm akademisyen ve öğretmenlerin kullanımına açıldı. Panelist adayları, 'kitapinceleme.meb.gov.tr' internet adresi üzerinden başvurularını yapabilecek.

PANELİST ADAYLARINA EĞİTİMLER VERİLECEK

Veri tabanı sistemine kayıt yaptıran panelist adayları için yüz yüze veya çevrim içi ortamlarda eğitimler düzenlenecek. Kitap inceleme sistemine erişimi olan tüm öğretmen ve akademisyenler, bu eğitimlere 7/24 katılabilecek.

Sistemin devreye girmesiyle ders kitaplarının incelenmesinde hem zaman hem de maliyet tasarrufu elde edilecek. Daha önce aylarca süren güncel verilerin ve bilgilerin ders kitaplarına aktarımı yeni sistemle kısalacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...