Türk mutfağı uluslararası standarda kavuşuyor

Türk mutfağı uluslararası standarda kavuşuyor

EĞİTİM Haberleri

Türkiye’de en kapsamlı “Türk Mutfağı” eğitimini vermeye hazırlanan Le Cordon Bleu İstanbul, öğrencilerini 2022 Ocak ayından itibaren kabul edecek.

MAHMUT ÖZAY

Türkiye’de 10. yılını dolduran Le Cordon Bleu İstanbul, Türk yemek kültürünü dünya mutfaklarına taşıyacak profesyoneller yetiştirecek. Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde yapılacak eğitim programı, İstanbul’da gerçekleşen lansman ile tanıtıldı.

Okulun Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu "Dünyanın sağlıklı beslenmeye olan ilgisiyle Akdeniz mutfağının öne çıkması, Orta Doğu mutfaklarının yayılması, bu üzerinde yaşadığımız coğrafya mutfağının ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Biz Türkler çok kıymetli bir hazineye sahip olduğumuzu unutuyor, bunun başkaları tarafından biraz da değiştirilerek dünyaya sunulmasına seyirci kalıyoruz. Başarısı dünyada kanıtlanmış Le Cordon Bleu’nun 126 yıllık eğitim tecrübesini, eğitim modellerini kullanarak Türk mutfağını öğretmeyi, Türk yemek kültürünü dünya mutfaklarına taşıyacak genç şefler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Hep birlikte Türk gastronomisinde yeni bir sayfa açacağımıza inanıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...