MEB, öğretmenlik kanunu ile ilgili tavsiyeleri tek tek topluyor

MEB, öğretmenlik kanunu ile ilgili tavsiyeleri tek tek topluyor

EĞİTİM Haberleri

MEB’in öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı”na yönelik görüş toplama süreci devam ediyor. Tüm paydaşlar “ogretmenlikmeslekkanunu@meb.gov.tr” adresi üzerinden Bakanlığa görüş gönderebiliyor.

MAHMUT ÖZAY

Bakan Mahmut Özer, 60 yıllık bir özlemin sonucu olarak yasalaşan meslek kanununun uygulanmasında bütün paydaşların önerilerini çok önemsediklerini belirtti. Bakanlığın internet sitesi üzerinden yönetmelik taslağının incelenebileceğini hatırlatan Özer, şunları kaydetti: Taslağı 15 Mart’a kadar askıda tutacağız. Ulaştırılan bütün görüş ve öneriler bizim için çok kıymetli. Titizlikle inceleyip değerlendiriyoruz. Kamuoyu ve bütün paydaşlarımızdan özellikle rica ediyorum; lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın.
Yönetmeliğin askıya çıktığı 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen sürede 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiğini bildiren Özer “Yönetmelik yayımlandıktan sonra uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için eğitim tarihlerini hemen kamuoyu ile paylaşarak süreci başlatacağız” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...