Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine af geliyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine af geliyor!

EĞİTİM Haberleri  / İHA

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışmalarını başlattıklarını duyurdu. Akbaşoğlu'nun ardından, açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme ve bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi meclisindir. Biz yükseköğretim kurulu olarak, bize meclisten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek suretiyle yükseköğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesinin, meclisteki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüştüklerini hatırlattı.

“Üniversite öğrencilerimizle ilgili bir çalışma var, yapıyoruz." diyen Akbaşoğlu, "Bu konuda yüz binlerce öğrencimizi ilgilendiren ve hakikaten yüksek öğretim kurumları ile ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimizi lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren bir çalışmayı başlattık. İnşallah bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla da paylaşacağız ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında inşallah üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırılmak suretiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi Temmuz ayından önce teklife yasallaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim.” dedi.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN ÖĞRENCİ AFFI AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da,öğrenci affı konusundaki yetkili makamın Meclis olduğunu dile getirerek, “Öğrenci affı olup olmayacağı konusunda yetkili merci Meclis. Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme, bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi Meclisindir. Biz yükseköğretim kurulu olarak bize, Meclisten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek suretiyle yükseköğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesinin, Meclisteki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Yapacağımız çalışma elbette ki yüksek öğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır diye düşünüyorum. Bu konularda tabii ki af konusunda da öğrenci affı konusunda da artık bildik, konvansiyonel, alışılmış yöntemlerin ötesinde öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin elbette, bu konudaki içinde bulunduğu eğitim öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapacaktır.” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...