8 bin çocuk tarla yerine okula gitti

8 bin çocuk tarla yerine okula gitti

EĞİTİM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) Haziran 2021'den itibaren yürüttüğü "ILO Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Programı"nda 8 binin üzerinde çocuğa ulaşıldı.

MAHMUT ÖZAY

ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, dünyada 160 milyon çocuk işçi olduğunu, bunun dünyadaki her 10 çocuktan 1'inin evine para götürmek için çalıştığı anlamına geldiğini söyledi. Türkiye'deki eğitim sisteminin çocuklara nereye giderlerse gitsinler oradaki okullara kayıt olma imkânı sağladığını aktaran Özcan, kendilerinin de çocuk, aile, bahçe veya tarla sahibi, işveren, okul müdürü ve öğretmeni bir araya getirip, çocuklar ve okul arasındaki bu bağlantıyı kurmada köprü vazifesi gördüklerini ifade etti. Numan Özcan "Şu ana kadar 8 binin üzerinde çocuğa, 4 binden fazla aileye ulaştık. Çocukların okula ulaşımını da sağlayarak onları eğitim imkânlarına yönlendiriyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...