Bir yılı bir çift küpe nedeniyle ziyan oldu! Vakit kaybetti, sınava giremedi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bir yılı bir çift küpe nedeniyle ziyan oldu! Vakit kaybetti, sınava giremedi

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Antalya’da YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için gelen bir genç, binaya girişi yapacağı esnada kulağındaki küpeleri nedeniyle vakit kaybetti. Küpelerini çıkaran genç binaya girebildi ama bu kez yanlış binaya geldiğini anladı. 200 metre ötedeki asıl sınav giriş yerine koşarak yetişmeye çalışan genç 2 dakikayla sınav giriş saatini kaçırdı ve sınava giremedi.

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği üniversite sınav günü geldi ve çattı. Adaylar sınava girdi, ter döktü, canla başla sınavlarını yapıp çıktı. Bazı adaylar saatler öncesinden sınav yerine gelerek beklemeye başladı. 10.15'te başlayacak sınav için sınav binalarının saat 10'da kapatılacağı bilgisi verilmişti ancak birçok öğrenci sınava geç kaldı veya kimlik vb. durumlar nedeniyle sınava giremedi.  Buna verilebilecek en iyi örneklerden biride Antalya'da yaşandı. Adayların en yoğun olarak sınava girdiği noktalardan biri de Akdeniz Üniversitesi oldu. Sırayla salona alınan adayların üzerleri detaylı şekilde arandı. 

KÜPELERİ NEDENİYLE SALONA ALINMADI

Salona metal eşya, etiketi bulunan su, anahtarlık, bozuk para ve kolyeler alınmadı.  Üniversitede en çok adayların girdiği fakültelerden Edebiyat Fakültesi’nde yoğunluk yaşandı. Adaylardan Aydın Adıyaman ise son dakikada kapı kapanırken salona koşarak geldi. Polis Adıyaman’a iki kulağındaki küpelerini çıkarmasını söyledi ve yardımcı oldu. Adıyaman, küpelerini masa üzerine bırakıp salona girdi. 

İÇERİ GİRİNCE YANLIŞ BİNAYA GELDİĞİNİ ÖĞRENDİ

Polisin adaydan daha heyecanlı olduğu gözlemlenirken, kapı kapandıktan sonra Aydın Adıyaman bir süre sonra geri çıkış yaptı. Yanlış merkeze geldiğini söyleyen Adıyaman, çıkışta masa üstündeki küpeleri almak isterken zaman kaybetti. Sınav yeri İlahiyat Fakültesi'ne yaklaşık 200 metre koşan Adıyaman, 2 dakika süreyi geçirdi. 

SINAVI KAÇIRDI

 Bir süre görevliyle konuşan Adıyaman, içeri alınmayınca binanı kapısından ayrıldı. İlahiyat Fakültesi'ne 2 dakika geç kalan bir başka öğrenci ise internet üzerindeki haritaların öğrencileri yanlış yönlendirdiğini ve yerleşke içindeki trafikten zaman kaybettiklerini öne sürmesine rağmen sonuç değişmedi.

PANİK DOLU ANLAR

Sınava yetişmek isteyen üniversite adayları yetişmek için panik dolu anlar yaşadı. Sınava geç kalan öğrenciler ise giriş binası görevlilerine her ne kadar dil döksede başaramadılar ve bugün yapılmış olan sınava giremediler. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...