ÖSYM Başkanı Aygün'den YKS açıklaması

Düzenleyen:
ÖSYM Başkanı Aygün'den YKS açıklaması

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün'den YKS açıklaması geldi. Başkan Aygün, 'Bu hafta sonu üç oturum halinde 208 sınav merkezinde gerçekleştirdiğimiz 2022-YKS’nin tüm oturumları başarıyla tamamlanmıştır.' dedi.

ÖSYM Başkanlığı'nca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) üçüncü ve son oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) tamamlandı.  Aygün, sosyal medya hesabından YKS'ye ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu hafta sonu üç oturum halinde 208 sınav merkezinde gerçekleştirdiğimiz 2022-YKS'nin tüm oturumları başarıyla tamamlanmıştır. Böyle büyük bir organizasyonun sorunsuz gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

3 milyondan fazla üniversite adayının başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS-2022) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) sona erdi. Dün yaşanan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) heyecanının ardından bugün ikinci ve üçüncü oturumlarda heyecan yaşanıyor. AYT için başvuran 2 milyon 56 bin 512 aday, 180 dakika boyunca ter döktü.

SAAT 10'DAN SONRA SINAV BİNALARINA ALINMADILAR

Maskesiz yapılan ve ilk kez bu yıl baraj olmadan gerçekleştirilen YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün yapılmasının ardından ikinci oturum AYT, saat 10.15'te başladı. 6 bin 17 binada, 111 bin 531 salonda uygulanan sınavda 317 bin 765 kişi görev aldı. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Hem öğrenciler hem de veliler için heyecana neden olan sınav 13.15'te sona erdi.

AYT'de adaylara soruları cevaplamaları için 180 dakika süre verildi. Adaylar, AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40 soru, Matematik Testi'nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi'nde 40 soru cevapladı.

SONUÇLAR 20 TEMMUZ'DA

Yükseköğretim Kurulunun aldığı karara göre bu yıl üniversiteye girişte TYT 150 ve AYT 180 baraj puanı uygulaması kaldırıldığından sınava girerek puanı hesaplanmaya hak kazanan tüm adaylar üniversite tercihinde bulunabilecek. Öte yandan, YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULDU

T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruldu.

Sınavlarda, maske ve dezenfektan dağıtımı yapılmadı, sınav binası girişlerinde adaylara sadece dezenfektanlı mendil verildi. Sınav görevlileri ve adaylardan isteyenler, maskeleriyle sınava geldi.

Covid-19 pozitif durumunu bildirir laboratuvar sonuç raporunun bir dökümünü sınav günü atandıkları sınav binası girişindeki görevlilere teslim eden adaylar, sınav binasında sadece Covid-19 pozitif adaylar için hazırlanan yedek sınav salonlarında sınava alındı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...