Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

8 bin kitapçının ‘kaynak’ endişesi!

8 bin kitapçının ‘kaynak’ endişesi!

EĞİTİM Haberleri

Yıllardır şikâyet edilen yardımcı kaynaklar artık Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanıp öğrencilere ulaştırılacak. Sene sonuna kadar hedef 100 milyon yardımcı kaynağı öğrenciyle buluşturmak.

MAHMUT ÖZAY

Eğitim yayıncılığı yapan dernekler atılan adımın yerinde olduğunu ancak yöntemi eleştirerek binlerce kırtasiye esnafının bu adımla kepenk kapatmak zorunda kalacağını iddia etti. 11 dernek/birlik bakanlığın doğrudan kitap dağıtmak yerine ‘Eğitim Kart’ projesini önererek şunları söyledi: Eğitim Kart, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yardımcı kaynak ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile MEB tarafından ihtiyacı olan ya da tüm öğrencilere dağıtılacak bir alışveriş kartı. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları yardımcı kaynak ve kırtasiye malzemelerini kendilerine en yakın kırtasiyeye ya da kitabevine giderek bu karta yüklenen para ile temin etme imkânı sunacak. MEB bu kadar kapsamlı ve ücretsiz bir şekilde kitap dağıtmaya devam ederse 8 bin civarında kitapçı, dağıtımcı ve tüm yayıncılar doğrudan büyük zarar görecek ve 80 bin kadar çalışan işsiz kalmakla karşı karşıya kalacak. Kâğıtçılık, matbaacılık ve kargoculuk gibi bileşen sektörler de zarar görecektir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...