Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2022 YKS tercih robotu ekranı | YÖK Atlas Tercih Motoru | TYT, AYT, YDT Üniversiteler tercih motoru

Düzenleyen:
2022 YKS tercih robotu ekranı | YÖK Atlas Tercih Motoru | TYT, AYT, YDT Üniversiteler tercih motoru

EĞİTİM Haberleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Beklenenden erken duyurulan sınav sonuçlarıyla birlikte tercih tarihi de netlik kazandı. Sıralamalarını ve tercih tarihini öğrenen öğrenciler yerleşebileceklerini üniversitelerin listesini yapabilmek adına; "2022 YKS tercih robotu, TYT, AYT, YDT tercih motoru, YÖK Atlas Tercih Motoru Ekranı" üzerinden araştırma yapmaya başladı.

3 milyon 243 bin 425 adayın iyi bir bölüme yerleşebilmek ve hayallerine kavuşabilmek adına girdiği YKS sınav sonuçları açıklandı. 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanması beklenen, fakat Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün bugün açıklamasını yaptığı duyuru sonrası hem YKS sınav sonuçları hem de tercih tarihi öğrenilmiş oldu. Tercih dönemeninin hemen öncesinde 2022 YKS tercih robotu, TYT, AYT, YDT tercih motoru, YÖK Atlas Tercih Motoru Ekranı üzerinden arama gerçekleştirerek, muhtemel sonuçlara yakın cevaplar bulabilmek adına öğrenciler için 

2022 YKS tercih robotu ekranı | YÖK Atlas Tercih Motoru | TYT, AYT, YDT Üniversiteler tercih motoruYKS'de baraj zorunluluğunun kaldırılmasıyla birlikte sınava giren her öğrenci üniversitelerde yer bulacağı yönünde umut taşımaya başladı. 

TERCİHLER 27 TEMMUZ'DA

ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sitesinden yayınlandı.

Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) tercih işlemlerinin 27 Temmuz-5 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi. Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır." bilgisini paylaştı.

TYT BİRİNCİSİ KOCAELİ'DEN

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu sabah açıklanan 2022-YKS sonuçlarının ardından YKS birincilerinin illerini duyurdu.

Buna göre, 2022-YKS'de Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda birinci Kocaeli'den çıktı.

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda birincilik Kayseri, eşit ağırlıkta birincilik İzmir, sözelde birincilik yine Kayseri illerinden oldu.

Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca, İstanbul; İngilizce, Kocaeli illerinden belirlendi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, paylaşımında, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

2022 YKS tercih robotu ekranı | YÖK Atlas Tercih Motoru | TYT, AYT, YDT Üniversiteler tercih motoruYKS'de 3 milyon 243 bin 425 aday hayalleri uğruna ter döktü.

YKS TERCİH ROBOTU 2022- YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU

İnternet aramalarında çok sayıda özel YKS tercih robotu ekranı bulunsa da YÖK'ün Atlas ismini verdiği tercih motoru ekranı ile son 4 senenin, lisans ve önlisans bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralamalarını basitçe görme imkanı sunuyor. Söz konusu siteye grerek işlem gerçekleştirmek için yapmak gereken tek adım YÖK'in wen sitesi üzerinden yani  https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t3.php adresine girerek 2 veya 4 yıllık tercih işlemleri adına gösterilen butonlara tıklamanız. Ayrıca bu sayfalarda sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinden herhangi birisini de işaretleyerek basitçe geçmiş senelerin başarı sıralamalarını da bulabilirsiniz. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...