KPSS’de Türkçe terletti

KPSS’de Türkçe terletti

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM tarafından 104 sınav merkezinde gerçekleştirilen KPSS genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları gerçekleşti.

MAHMUT ÖZAY | İSTANBUL

KPSS'de Genel yetenek ve genel kültür oturumu saat 10.15'te başladı. 120 soruya karşılık adaylara 130 dakika süre verildi. Eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te start aldı. 100 dakika süre verildi ve 80 soru yöneltildi. Eskişehir’de KPSS 2022 lisans oturumuna 3 dakika geç kalarak imtihana alınmayan bir aday kapıyı zorladı, cama vurdu “Ben önceden girmiştim. Sınav giriş belgemi unuttuğum için geri çıktım” diyerek görevlileri ikna etmeye çalıştı. 1 dakikayla geç kalarak sınav salonuna giremeyen başka bir erkek aday ise koşarak geldiği sınav binasının önünden çaresizlik içinde geri döndü. Adayların en zorlandığı ders Türkçe oldu. Paragrafların uzunluğundan şikâyet ettiler. Ayrıca, Hacı Bektaş Veli'nin "İncinsen de incitme" sözü, Refik Halit Karay ve Metin Erksan'ın Susuz yaz filmi adayların sosyal medyada en çok aradığı sorular oldu. ÖSYM takvimine göre KPSS sonuçları 2 Eylül'de açıklanacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...