Bütün dünya indirdi TÜPRAŞ zam yaptı!

- Güncelleme:
Bütün dünya indirdi TÜPRAŞ zam yaptı!

Ekonomi Haberleri

Petrolün varili 1 yıl aradan sonra ilk defa 100 doların altına indi. Bütün ülkeler bu düşüşü akaryakıt fiyatlarına yansıttı. Türkiye'de ise yine tam tersi oldu!..

Akaryakıt fiyatlarında "ince ayar" devam ediyor. Petrol fiyatları yükselirken, akaryakıt fiyatlarına "hiç geciktirilmeksizin" zam yapılırken, şimdilerde olduğu gibi petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler, pompa fiyatlarına "mümkün olduğunca gecikmeli" olarak yansıtılıyor. Tepkilere rağmen vazgeçilmeyen "Koşar adım zam, emekleyerek indirim" sistemi Türk halkına hiç küçümsenemiyecek bir beder ödetiyor. Anında yapılan zamla, ellerindeki stokları yüksek fiyatttan satan akaryakıt dağıtım şirketleri "ekstra" gelir elde ederken, eldeki stoklar tükeninceye kadar geciktirilen indirimin faturasını ise vatandaş ödüyor. Petrolün varili önceki gün 1 yıl aradan sonra ilk defa 100 Doların altına indi. Bütün ülkeler petroldeki düşüşü benzin ve mazot fiyatlarına hemen yansıtırten, Tüpraş bırakın indirimi mazota 5 kuruş zam yaptı. Almanya'da 1 Ocak'ta litresi 3.68 TL olan mazot, petroldeki sert düşüşün ardından 3.40 liraya geriledi. Türkiye'de ise, yılbaşında 3.80 lira olan mazot son zammın ardından 3.85 TL'ye çıktı. Bu duruma kimse Dolarda son günlerde yaşanan nbsp;yükselişi gerekçe göstermesin. Çünkü bugün 1.86 TL olan ABD doları, baz aldığımız 1 Ocak 2012 tarihinde 1.90 TL'yi bile aşmıştı.


Bütün dünya indirdi TÜPRAŞ zam yaptı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...