Binbaşıgil: İhracat artmalı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Binbaşıgil: İhracat artmalı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye ekonomisinin iyi trendde olduğunu belirterek, "Ticari açığın kapatılması için ihracat potansiyelin artması lazım" dedi.


Malatya'ya 'Akbank sizin için bulaşmaları" toplantısı için gelen ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

##tgvideo##

Türkiye ekonomisinin gidişatını bankacılık sektörü olarak değerlendirmesi sorulan Hakan Binbaşgil, şunları söyledi: "Ekonomi sağlıklı gidiyor. Bütçe disiplini var. Özellikle yabancı ülkelerde kıyasladığımızda iyi noktadayız. Kamu borcu da yüzde 40'ların altında.

Her ülke olduğu gibi daha iyi olabileceğimiz alanlar da var. Cari açığımız var. İyiye doğru gidiyor. Geçen sene cari açığımız daha fazla idi.

Bu konuda ihracat oranı önemlidir. İhracat potansiyelin artması lazım. Bir de ithalatımıza bakmak lazım. Bankacılık sektörünü unutmamak lazım. Bir ülkenin bankacılık sektörü ne kadar iyi olursa o ülke için şanstır. Türkiye'de kuvvetli bir bankacılık sektörü var. Yurt dışında birçok ülkede sıkıntı var. Bankacılık sektörü de sıkıntılı. Türkiye'de sermayesi güçlü bankacılık sistemi var. Bu Türkiye'nin büyümesi için fırsattır. Türkiye 2023'ü hedeflemiş. Şimdiden 12-13 yıl sonrasını planlamak düşünüyoruz. nbsp;Kısacası, ekonomi olumlu bir trendde. "
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise konuşmasında, "AB kriterlerinin üzerine çıktık. nbsp;Gönül istiyor ki daha fazla kredi alalım, daha fazla aş ve üretim imkanı oluşturalım. nbsp;İşsizlik rakamları yüzde 9'lara inmesi iyi bir gelişmedir. Bankalardan alınan kredilerin işsizlik rakamlarının gerilemesinde ciddi etkisi vardır" ifadelerini kullandı.
Erkoç, kayısı üreticilerine kredi verilmesini de isteyip, "İç girdisi ile birlikte yılda 400 milyon dolar ülkemize katkı sağlayan kayısıdan daha fazla gelir elde edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Erkoç, "İşçi ücretini ödemek için kısa sürede kuru kayısıyı pazara getiriyor. Dolayısıyla fiyat düşüyor" dedib nbsp;
Konuşmalardan sonra Erkoç, Binbaşgil'e tepside kuru kayısı, Binbaşgil de bankanın hediyesini takdim etti.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...