Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Refah seviyesi artacak yiyip, içip, gezeceğiz...

- Güncelleme:
Refah seviyesi artacak yiyip, içip, gezeceğiz...

Ekonomi Haberleri

Türk tüketicileri 2050 yılında otel, restoran ve seyahat harcamalarıyla dünyanın en büyük 10 pazarından birisini oluşturacak.

HSBC, yayınladığı raporla 2050 yılının fotoğrafını çekti. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ve gelecek 40 yılın en büyük 30 ekonomisinin mercek altına alındığı "Tüketici 2050" raporuna göre, günümüzde gelişmekte olan ekonomilerin toplam küresel tüketimdeki üçte bir oranındaki katkısı, 2050'de yaklaşık üçte ikilik bir seviyeye ulaşacak. Özellikle gelişmekte olan piyasalarda nüfusu hızla artan orta sınıf nedeniyle küresel ekonominin çehresi baştan aşağıya değişecek. Türkiye nüfusunun tamamı orta ve yüksek gelir dilimi içerisinde yer alacak ve Türk tüketicileri, otel, restoran ve seyahat harcamalarıyla dünyanın en büyük pazarından birini oluşturacak. Türkiye'nin, gıdadan giyim kuşama, sağlıktan iletişime, sosyal yaşamdan eğitim ve restoran harcamalarına, bütün tüketim kalemlerinde Brezilya ve Meksika gibi Latin Amerika'nın önde gelen ekonomilerinden daha dinamik bir pazar olacağı ve daha yüksek büyüme oranları sergileyeceği ifade ediliyor. Tahminlere göre, Türkiye'nin iletişim harcamaları Çin ile aynı düzeyde (yıllık bileşik yüzde 3.8) artacak. Restoran, otel ve tatil gibi harcama kalemlerinde ise yüzde 5.2'lik büyüme oranı ile ilk 10'da yer alacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...