Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı

Ekonomi Haberleri  / CHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayında Tüketici Fiyatlar ı Endeksi'nin (TÜFE) aylık yüzde 0,66, Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) yüzde 0,81 oranında artığını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, aylık ÜFE 0.81, TÜFE 0.66, Yıllık ÜFE 2. 30, TÜFE 7.9 olarak gerçekleşti.


TÜİK'den yapılan açıklamaya göre, aylık değişim; tarımda yüzde 0.07, sanayide yüzde 0.96 artış olarak gerçekleşti.
Tarım sektörü endeksinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0.06 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.77 düşüş ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 2.26 artış gerçekleşti. Sanayi sektörü endeksinde ise, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0.61, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.00 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 4.64 artış gerçekleşti.


Açıklamaya göre, sanayide en yüksek aylık artış basım ve yayım ürünlerinde gerçekleşti. Sanayinin üç sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0.61, imalat sanayi sektöründe yüzde 0.90, elektrik, gaz ve su sektöründe yüzde 1.78 artış olarak gerçekleşti.


Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler basım ve yayım (yüzde 5,10), motorlu kara taşıtları (yüzde 3.71), büro makineleri imalatı (yüzde 3.53), iletişim cihazları imalatı (yüzde 2.03) alt sektörleridir. Buna karşılık giyim eşyası imalatı (yüzde -0.29) ve metal cevherleri ( yüzde -0.17) bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.


ÜFE'de kapsanan 788 maddeden; 186 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 367 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 235 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...