Kiralardaki artış enflasyonu geçti

- Güncelleme:
Kiralardaki artış enflasyonu geçti

Ekonomi Haberleri

Enflasyondaki artış eğiliminin son dönemde hızlandığına işaret eden MB, kira enflasyonunun bu yıl yüzde 7.26'ya yükseldiğine dikkat çekti.

nbsp;Merkez Bankası, kira fiyatlarının enflasyonun üzerinde arttığı uyarısında bulundu. Enflasyonundaki artış eğiliminin son dönemde hızlandığına işaret eden MB, geçen yıl yüzde 6.73 olan kira enflasyonunun bu yıl yüzde 7.26'ya yükseldiğini açıkladı. Nisan ayında yıllık enflasyonun yüzde 6.13'e düşmesinde enerji fiyatlarındaki baz etkisi ile işlenmemiş gıda fiyatlarındaki gelişmelerin etkili olduğuna dikkat çeken MB,?"Alt grupların yıllık tüketici enflasyonuna katkıları incelendiğinde, bir önceki aya kıyasla genele yayılan bir gerileme gözlenmiştir. Ancak yıllık enflasyonun ulaştırma ve lokanta, otel hizmetlerinde gerilerken diğer alt gruplarda yükseldi. Özellikle kira enflasyonundaki artış eğiliminin son dönemde hızlandığı gözlendi. Geçen yıl yüzde 6.73 olan kira enflasyonu bu yıl yüzde 7.26'ya yükseldi" ifadesini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...