EPDK'dan TÜPRAŞ'a yalanlama, 'Bizimle ilgisi yok'

/ Kaynak: DHA
- Güncelleme:
EPDK'dan TÜPRAŞ'a yalanlama, 'Bizimle ilgisi yok'

Ekonomi Haberleri  / DHA

Maliye Bakanlığı ekipler Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ'a baskın düzenledi. TÜPRAŞ yetkilileri 'EPDK'nın envanter denetimi' derken EPDK 'Bizimle ilgisi yok' dedi.

Maliye Bakanlığı 'na bağlı mali ekipleri Koç Grubu 'na ait TÜPRAŞ 'a baskın düzenledi. edildi. Bazı evraklara el koyulurken TÜPRAŞ yetkilileri "EPDK 'nın fiziki envanter denetim i" derken EPDK "Bizimle ilgisi yok" açıklaması yaptı. Bir gün önce İSO 500 listesinde birinci olan Tüpraş bir gün sonra Maliye ve polis baskını ile karşı karşıya kaldı. Maliye ve Emniyet dün sabah Tüpraş'a baskın yaparak denetim yaptı. Denetimin Maliye'nin vergi denetimi olduğu bu arada Emniyet'in de kaçak akaryakıt için denetim yaptığı öğrenildi. Denetimin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) rutin denetimi olmadığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Tüpraş'a yapılan baskın denetim Maliye'nin vergi denetimine yönelik bir inceleme.
EPDK neden olmadı?
Denetim sırasında EPDK'nın bulunmadığını, Maliye ve Emniyet'in de EPDK adına denetim yapabildiği belirtildi. Maliye'nin denetimi olduğu için EPDK'nın alınmadığı ifade edilirken, marker almak için Emniyet'in devreye girdiği belirtildi. Denetime Maliye'den 10 kişilik bir ekibin katıldığı ifade ediliyor.
Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ise yaptığı açıklamada, Maliye ve Emniyet yetkililerinin Tüpraş'ta inceleme yaptığına yönelik iddialar üzerine "Bu EPDK yetkililerinin yaptığı fiziki envanter denetimidir. Her zamanki gibi yapılıyor. Her zaman bu denetimler grup halinde yapılır" dedi.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...