Bakan Eker, 'TİGEM artık Hazine'ye para aktarıyor'

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Bakan Eker, 'TİGEM artık Hazine'ye para aktarıyor'

Ekonomi Haberleri  / CHA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, daha önce zarar eden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün artık Hazine'ye kar aktardığını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, daha önce zarar eden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) artık Hazine'ye kar aktardığını açıkladı. nbsp;Eker, TİGEM tarafından verilen iftarda yaptığı konuşmada, TİGEM'in sadece üretim yapan bir kuruluş olmadığını, aynı zamanda bilginin toplandığı bir enstitü olduğunu belirtti. nbsp;TİGEM'in mekanizasyon ve altyapı açısından büyük bir hamle yaptığını kaydeden Eker, şöyle konuştu: "2003-2012 yılları arasında yaklaşık 600 milyon lira yatırım yapıldı. 2013 içinde 250 milyon ve önümüzdeki 2 yıl içinde de 600 milyonluk bir yatırım planlıyoruz. Sadece Ceylanpınar Tarım İşletmesinde sulama yatırımlarına 240 milyon lira para yatırdık. Artık daha önceden zarar yazan TİGEM kâr yazıyor. Hazine'ye kâr aktarıyor." nbsp;Bakan Eker, TİGEM'in uluslararası çalışmaları bulunduğunu da vurguladı.
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...