Başbakan, 'Faiz lobisi uyanık, milleti komisyonlarla çökertiyor'

- Güncelleme:
Başbakan, 'Faiz lobisi uyanık, milleti komisyonlarla çökertiyor'

Ekonomi Haberleri

Herkesin kendilerini sevmek zorunda olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Faizciler, bir de komisyon adı altında garibim tüketicileri çökertiyor' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 69. Genel Kurulu öncesinde delegelere hitap etti. Göreve geldiklerinde Merkez Bankası rezervlerini nbsp;27,5 milyar dolardan aldıklarını belirten Erdoğan, "Türkiye hem gıptayla izleniyor, hem nbsp;de örnek alınıyor. Şu an itibariyle, bazı özel kampanyalara rağmen 121 milyar dolar seviyesine birlikte ulaştırdık. Bizim bir de Uluslararası Para Fonu ile maceramız vardı. Bu borç ilişkisini uzun bir aradan sonra tarihe havale ettik. O da bitti. Şu anda da biz IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz" dedi. nbsp;Erdoğan, bugün elde edilen başarıların, siyasette, demokraside, dış politikada gerçekleştirilen reformların eseri olduğunu vurguladı. "Demokraside en ufak bir geriye gidişin faturasını önce sanayici öder, sonra siz ödersiniz" diyen Erdoğan, nbsp; "Herkes bizi sevmek zorunda değil. Bunu samimi söylüyorum. Böyle bir mecburiyet yok. Biz 76 milyonun tamamının hükümetiyiz. Seven sevmeyen farketmez. nbsp;Biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkâr olmaya geldik" diye konuştu. nbsp;Erdoğan, Batı ne hizmet alıyorsa Doğu' nun da aynı hizmeti alacağını belirterek şöyle konuştu: " İşte şu Ramazan boyunca Bingöl, ardından Kastamonu, ardından Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışını yaptık. nbsp;Hakkari Yüksekova'ya da havalimanı yapmak istiyoruz ama müteahhit tehdit ediliyor. Yetmiyor. Bir de ne var? İhale bedelinin yüzde 10'unu Kandil'e göndereceksin. Bu şartlar altında bu eserler inşa ediliyor. Ama öyle de olsa böyle de olsa biz bunları yapacağız. Yüksekova'ya da havalimanı yapacağız." nbsp;
Başbakan Erdoğan. "Türkiye her alanda olduğu gibi sermaye noktasında da ayrımcılığın bedellerini çok ağır ödemiş bir ülkedir. Cadı avlarının yapıldığı, kredilerde, teşviklerde ayrımcılığın yapıldığı dönemlerden geçti. Türkiye'de ne bugün ne de bundan sonra böyle dönemlerin yaşanmasına asla müsaade etmeyiz. Faiz lobisi uyanık. Sadece faizle yetinmiyor bir de komisyon adı altında aldıkları paralarla garibim tüketicileri çökertiyor" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...