İthal mühendis, yerli makine istemiyor

- Güncelleme:
İthal mühendis, yerli makine istemiyor

Ekonomi Haberleri

Yabancı mühendislerin yerli projelerde bile Türk malı makine istemediğini söyleyen Adnan Dalgakıran, 'Bu da cari açığı artırıyor' dedi.

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, yabancı mühendisler ve firmaların yerli projelerde bile Türk makinelerini kullanmadığını belirterek cari açığı azaltmak için yerli makine kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de iş yapan uluslararası mühendislik firmalarının gerçekleştirdiği projelerde kendi ülkelerinin ürünlerini tercih ettiklerini belirten Dalgakıran, "Almanya'daki bir mühendislik firması bir proje yapıyorsa, Türkiye'de bu projenin bütün makinalarını Almanya'dan alıyor" dedi. Önümüzdeki dönem öncelikli stratejilerinin uluslararası çapta mühendislik firmalarına yerli makine kullanımını için çalışmalar yapmak olduğunu belirten Dalgakıran, "Neredeyse bütün termik santrallerimizi yabancı mühendislik firmaları yapmış. Bir santralin bakımı 500 milyon dolar. Makinayı satan bakımını da kendisi üstleniyor" diye konuştu. Uğur Küçük İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...