Antep fıstığı için sanayi bölgesi kuruluyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Antep fıstığı için sanayi bölgesi kuruluyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep fıstığı ihtisas organize sanayi bölgesi kurma kararı aldıklarını bildirdi

Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada, son yıllarda sektörlerin kümelenmesi nbsp;ve sanayicilerin belli bir ihtisas sanayi bölgelerine iştirak etmelerinin nbsp;gündemde olduğunu belirtti. nbsp;Bu kapsamda fıstık üreticileriyle bir araya gelerek Antep fıstığı nbsp;ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması yönünde karar aldıklarını vurgulayan nbsp;Tiryakioğlu, "Sektörün istenilen noktaya gelebilmesi çin gerekli çalışmayı nbsp;yaparak yatırımların gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Böylece ihtisas organize sanayi bölgesinde Antep fıstığının üretimi ve işlenmesinden pazarlanmasına kadar nbsp;bütün safhalarını yakından ilgilendiren çalışmalar yürüteceğiz" ifadelerinikullandı. nbsp;Çalışmanın Antep fıstığının geleceği için yeni bir kapı olacağına nbsp;işaret eden Tiryakioğlu, şunları kaydetti: nbsp;"Özellikle Güney Kore, Almanya, Fransa, ABD ve İspanya gibi sanayi nbsp;ülkelerinde bu konuda pek çok çalışma gerçekleştirildi. Yurtdışı pazarlardan nbsp;Antep fıstığı ihtiyacı için olan müşteri direkt bu ürünü temin edebileceği nbsp;ihtisas organize sanayi bölgelerine yönelecek. Buna en güzel örnek ABD'deki nbsp;silikon vadisidir. Aynı mantıkla şekillenmektedir. Konunun marketing safhasına ek nbsp;olarak buralarda yer alan firmaların yan sanayi oluşturma potansiyeli de nbsp;bulunmaktadır."


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...