Mahkeme tedbiri kaldırdı, THY yeni işçi alabilecek

- Güncelleme:
Mahkeme tedbiri kaldırdı, THY yeni işçi alabilecek

Ekonomi Haberleri

Hava-İş'in koydurttuğu ihtiyati tedbir kararını kaldırtan mahkeme, çalışanlarının grevde olduğu THY'nin yeni çalışan alabilmesine olanak sağladı.

Hava-İş'in koydurttuğu ihtiyati tedbir kararını kaldırtan mahkeme, çalışanlarının grevde olduğu THY'ninyeni çalışanalabilmesine olanak sağladı. Hava-İş Türk Hava Yolları'nın grev sürecinde işçi alımı yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararı aldırmış ve İstanbul 32. İcra Dairesi aracılığıyla icra takibi başlatmıştı. Türk Hava Yolları'nın icra takibine yaptığı itiraz İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bu karara göre; THY, Yargıtay kararı çıkana kadar grev sürecinde bünyesine kattığı işçileri çalıştırabilecek ve yeni işçi alımı yapabilecek. İstanbul 11. Hukuk Mahkemesi'nin aldığı bu kararla birlikte Hava-İş Sendikası büyük bir şok yaşarken, kararın iptali için temyiz başvurusunda bulunması bekleniyor. Airport Haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...