Memur için çetin pazarlık başladı

- Güncelleme:
Memur için çetin pazarlık başladı

Ekonomi Haberleri

Memurlar ve memur emeklilerinin 2014'teki maaş ve sosyal hakları için görüşmeler başladı. Hükümet, sendikaların talebinin yarısını teklif ediyor.

Kamuda görev yapan 2 milyon 650 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin mali haklarının görüşüleceği topla sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı. Memurların 2014-2015 yıllarına ilişkin haklarını belirlemek üzere yapılan toplantıların ilki gerçekleştirildi. Toplantılarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Kamu İşveren Heyeti'ne, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine başkanlık ediyor. Bakan Çelik, devletin imkânları çerçevesinde kamu çalışanlarının beklentilerini karşılama çabası içinde olduklarını, 10 yıllık dönemde ortalama memur aylığında enflasyondan arındırılmış şekilde, reel olarak yüzde 50, en düşük memur aylığında ise reel olarak yüzde 91 artış sağlandığını söyledi. Görüşmelere Memur-Sen, taban aylığa 2014 için 100 lira zammın yanı sıra yüzde 6+6 zam ve 2014 için 360, 2015 için 480 nbsp;toplu sözleşme ikramiyesi istiyor. Ayrıca dini bayramlarda 843 lira ikramiye ile hizmetler spersoneline ek gösterge verilmesini istiyor. Kamu-Sen yüzde 10+10, KESK taban aylığının 2 bin 340 liraya yükseltilmesini ve refah payı verilmesini talep ediyor. Hükümet ise 2014 için hedeflenen yüzde 5 enflasyona 1 puan refah payı eklemek suretiyle yüzde 3+3 zam teklif ediyor.TARAFLAR MASADA
Bakan?Çelik'in?kamu?işveren heyetini, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun çalışanları nbsp;temsil edeceği görüşmeler 3 hafta sürecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...