Varlık Barışı'ndan 2 ayda 50 milyar liralık beyan

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Varlık Barışı'ndan 2 ayda 50 milyar liralık beyan

Ekonomi Haberleri  / AA

Mayıs sonunda başlayıp 31 Temmuza kadar süren dönemde, toplam 50 milyar 45 milyon liralık varlık beyan edildi. Uygulama ise 3 ay daha uzatıldı

Maliye Bakanlığı, bildirim ve beyan süresi 29 Mayıs 2013 tarihinde başlayan son Varlık Barışı uygulamasında, 31 Temmuza kadar olan dönemde toplam 50 milyar 45 milyon lira varlık beyan edildiğini ve 1 milyar 1 milyon lira vergi tahakkuk ettiğini bildirdi. Düzenlemenin amacının gerçek veya tüzel kişilere ait olup yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılması ve taşınmazların kayda alınmasını sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, "İlk uygulama döneminde toplam 50 milyar 45 milyon lira varlık beyan edilmiş ve 1 milyar 1 milyon lira vergi tahakkuk etmiştir. Banka ve aracı kurumlara beyan edilen 495 milyon lira varlık üzerinden tahakkuk eden 9.9 milyon lira verginin tamamı tahsil edilmiştir. Vergi dairelerine beyan edilen 49 milyar 550 milyon lira varlık üzerinden 991 milyon lira vergi tahakkuku yapılmış olup tahsilat miktarı 2.5 milyon liradır. Temmuz ayında beyan edilen varlıklar üzerinden tarh edilen vergilerin ağustos ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir." Söz konusu kapsamda bildirilen veya beyan edilen taşınmazlar dışındaki varlıkların bildirim veya beyan tarihini izleyen ayın sonuna kadar Türkiye'ye getirilmesi ya da Türkiye'deki banka veya aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi gerektiğine dikkati çekilen açıklamada, bu şartın gerçekleşmemesi halinde, uygulamada ön görülen vergi avantajından yararlanılmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Öte yandan Varlık Barışı uygulaması nbsp;3 ay süre ile uzatıldı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...