Altın en uzun süreli düşüşünü yaşadı

- Güncelleme:
Altın en uzun süreli düşüşünü yaşadı

Ekonomi Haberleri

Altın bu hafta yüzde 2.9 düştü ve 28 Haziran'da biten haftadan bu yana en hızlı haftalık kaybına yöneldi.

Altın, ABD ekonomik verilerinin teşviklerin azaltılabileceği beklentisini desteklemesi ve yatırımcıların ABD tarım dışı istihdam verisini beklemeleri ile birlikte, 1,300 doların altına düştü ve düşüşünü altıncı güne taşıyarak, Mayıs ayından bu yana en uzun süreli kayıp dönemini yaşadı. Spot altın yüzde 1.4 düşüşle ons başına 1,291.93 dolara kadar inerek 19 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 12:55'te, ons başına 1,294.49 dolara geldi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi dün, işsizlik başvurularının son beş yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından bir ayı aşkın sürenin en hızlı rallisini gerçekleştirdi. nbsp;Bugün ABD'de açıklanacak olan Temmuz ayı tarım dışı istihdamın 185,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 7.5'e gerilemesi bekleniyor. Fed bu hafta yaptığı açıklamada, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programına devam edeceğini ve sürekli düşük seyreden enflasyonun ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceğini kaydetti.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın, ABD ekonomik verilerin olumlu yönde sürpriz yapmalarının ardından dolarda görülen yükseliş sonrası düştü," dedi ve "Altın piyasası nbsp; bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, dört gün değişiklik göstermemesinin ardından, dün 921.05 tona geriledi. Varlıklar bu yıl yüzde 32 düşerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Dünyanın ikinci en büyük altın tüketicisi Çin'de, şanghay piyasası gösterge spot altın kontratının işlem hacmi, 31 Temmuz'da 10,075 kilogram ile 13 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından dün 11,810 kilo seviyesinde gerçekleşti. Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.5 düşerek ons başına 1,291 dolara kadar düştükten sonra 1,294.50 dolara geldi. Kontratlar son b

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...