Antalya'yı ziyaret eden yabancı sayısı 6 milyonu aştı

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Antalya'yı ziyaret eden yabancı sayısı 6 milyonu aştı

Ekonomi Haberleri  / CHA

Antalya'yı ziyaret eden yabancı sayısı bu yılın ilk 7 ayında yüzde 7,7 artarak 6 milyon 61 bin kişiye ulaştı. Geçen yılın ocak-temmuz döneminde rakam 5 milyon 629 bin kişi olmuştu.

Antalya'yı ziyaret eden yabancı sayısı bu yılın ilk 7 ayında yüzde 7,7 artarak 6 milyon 61 bin kişiye ulaştı. Geçen yılın ocak-temmuz döneminde rakam 5 milyon 629 bin kişi olmuştu. nbsp;Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre; 7 aylık dönemde ilk sırayı yüzde 16,7 artışla Rusya Federasyonu vatandaşları aldı. Antalya'yı 1,8 milyon Rus turist ziyaret etti. Yüzde 0,6 düşüş yaşayan Almanya pazarından ziyaretçilerin sayısı ise 1, 4 milyonda kaldı. Hollanda ve İngiltere pazarlarındaki artışlar yüzde 5'i aştı. Ukrayna, Kazakistan gibi bazı BDT pazarlarında yüzde 20'ye yaklaşan büyümeler yaşandı. Avusturya, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Macaristan gibi Avrupa pazarındaki düşüşler ise devam etti. nbsp;İran pazarındaki düşüş yüzde 57 ile 20 binin altına gerilerken yüzde 136 artış yaşanan İsrail'den gelen ziyaretçi sayısı 35 bine ulaştı.
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...