Dubai, EXPO için 1.5 milyon işçi çağıracak

Dubai, EXPO için 1.5 milyon işçi çağıracak

Ekonomi Haberleri

İzmir'le girdiği yarışı kazanan Dubai, EXPO 2020 için, 18 milyar dolar harcayıp yüzbinlerce yabancı işçiyi istihdam edecek

İzmir'le girdiği EXPO 2020 organizasyonundan galip çıkan Dubai, düzenlenecek olan fuar için 1.5 milyon işçiyi istihdam etmeye hazırlanıyor. Yabancı işçilerin büyük bir bölümünün Filipinler ve Pakistan'dan geldiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Dubai'deki dünya sergisi için 18 milyar dolar harcaması bekleniyor. Dubai'nin harcayacağı 18 milyar dolar içerisinde yeni oteller ve metro hattına verilen kaynak da bulunacak. Fuarların fuarı olarak bilinen Expo ilk olarak 1851 yılında düzenlenmeye başlandı. O dönemden bu yıla fuar 5 yıl arayla düzenleniyor. Expo sektör fuarlarından farklı olarak bir sürü sektörü bir arada bulunduran büyük bir tüketici fuarı olarak biliniyor.Fuar 2020'de Dubai'deki Dubai Ticaret Merkezi'nde düzenlenecek. Etkinliğe 25 milyon kişinin gelmesi bekleniyor. 2010 yılında Shanghay'da düzenlenen fuar 2015 yılında da Milano'da düzenlenecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...