Perakende satış hacmi azaldı

/ Kaynak: AA
Perakende satış hacmi azaldı

Ekonomi Haberleri  / AA

Perakende satış hacmi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,6 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,6 düşüş gösterdi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı ekim ayı Perakende Satış Hacim Endeksini açıkladı.Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, ekimde aylık bazda yüzde 0,6 oranında azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,1 azalırken, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 arttı.Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ise ekim eyında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 13,7 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 3 yükseldi.
- Perakende ciro azaldı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında azaldı. Aynı ayda, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,6, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2 azalırken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) ise yüzde 1,3 arttı.
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro, ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 arttı. Bu ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 15, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 17,8 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 3,5 artış kaydetti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...