Yörsan Dubaililere satıldı

Yörsan Dubaililere  satıldı

Ekonomi Haberleri

Yörsan'ın yüzde 80'ni, Dubaili Abraaj Capital'e satıldı. Satış Rekabet Kurulu tarafından onaylandı.

Rekabet Kurulu tarafından şu açıklama yapıldı; "Yörük ailesinin Yörsan Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş., Yörükler Dış Ticaret A.Ş., Yörükler Gıda Mam. İth. İhr. San ve Tic. A.Ş. ve Yörsan Gıda ve Süt Ürünleri Paz. Tic. A.Ş.'deki hisselerinden yüzde 80'inin, Abraaj Grubu kontrolünde bulunan Dairy Fresh Süt Ürünleri ve Gıda Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi". nbsp;Türkiye'de süt ürünleri pazarının en önemli markalarından olan Yörsan, özellikle peynir ve yoğurt üretiminde öne çıkan şirket, peynir pazarının yaklaşık yüzde 25'ine sahip. Yörsan'ın yoğurt pazarındaki payı ise yüzde 10-15 seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz yılı 360 milyon lira ciro ile tamamlayan Yörsan, yurtiçi pazarının yanı sıra yurtdışına da büyük çapta ihracat yapıyor. Yörsan, Japonya'ya ilk giren Türk nbsp;beyaz peyniri markası. Hatta Japon Havayolları'nın yemek listesinde Yörsan Beyaz Peynir, Yörsan Yoğurt ve Yörsan Nar Suyu ürünleri yer alıyor. Şirket başta Amerika ve Japonya olmak üzere 17 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
nbsp;1964 yılında Sebahattin, İzzettin ve Şerafettin Yörük tarafından Ankara'da Yörükler Limited Şirket adıyla kurulan şirket, ilk olarak zeytin üretimiyle başladı. 1970 yılında peynir üretimine başlayan şirketin iş hacmi 1975 yılında Maltepe'de buzhane satın alımıyla büyümeye başladı. 1979 yılında Susurluk'ta bir mandıra satın alan şirketin fabrikası ise yine Susurluk'ta 1984 yılında faaliyete geçti. Aynı tarihte de Yörsan A.Ş kuruldu. 1985 yılında ilk kez pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başlayan şirket 1996 yılından sonra bayilik sistemiyle Türkiye'de hızla büyümeye başladı. 1999'da Susurluk'ta yeni bir fabrikanın temelleri atılırken, bu fabrika 2002 yılında Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olarak hizmete başladı. Yörsan'ın süt ürünleri üretiminin yanı sıra Susurluk'ta kendi adını taşıyan büyük bir dinlenme tesisi de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...