'Bırakın döviz çıksın cari açık gerilesin'

'Bırakın döviz çıksın cari açık gerilesin'

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin cari açık dışında problemi olmadığını söyleyen Prof. Akat, "Bunun önüne geçmenin yolu da dövizin yükselmesinden geçiyor" dedi.

Döviz kurundaki yükseliş durdurulmaya çalışılırken, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'tan, "Bırakın TL değer kaybetsin" tavsiyesi geldi. KAGİDER tarafından düzenlenen "Türkiye Ekonomisi 2014: Riskler ve Fırsatlar" konulu toplantıda konuşan Prof. Akat, yüksek döviz kurunu savundu. Türkiye'de herkesin cari açıktan şikâyet etmesine rağmen ekonomik gösterge olarak döviz kuruna baktığını dile getiren Akat, "Herkes dış açıktan şikâyet ediyor ama ekonomik gösterge olarak sadece döviz kuruna bakıyorlar. Bu hastalık, TL'ye değer kaybettirerek tedavi edilir. Büyük sorun dış açıksa, TL değer kaybetmeli" görüşünü paylaştı.
Türkiye'de ileriye dönük tahmin yapmanın zorlaştığını söyleyen Akat, "Geçmişte Merkez Bankası'nın verdiği yüksek faizleri unutmadan olaya bakmak gerek. Eskiden yüksek faiz lobimiz vardı. Medyadaki operasyonun da etkisiyle düşük faiz lobisi oluştu. Bu iyi haber. Başbakan da düşük faiz lobisine destek veriyor. Türkiye'nin yeni bir gerçeği oldu. Bunun birinci unsuru da düşük faiz. Artık eski faizlere gitmek politik olarak söz konusu değil. Ekonomik olarak da ihtiyaç kalmadı" dedi. nbsp;
Uğur Küçük/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...