15 yıl önce gittiği Kanada'dan çözüm süreciyle yatırıma geldi

15 yıl önce gittiği Kanada'dan çözüm süreciyle yatırıma geldi

Ekonomi Haberleri

Çözüm süreciyle birlikte 15 yıl önce yerleştiği Kanada'dan yurda dönme kararı alan iş adamı, Diyarbakır'da 270 kişinin istihdam edileceği 2 fabrika kuruyor

Doğup büyüdüğü Ağrı'dan 1999 yılında çıkan, göçmen olarak gittiği Kanada'nın Toronto kentinde önce işçi olarak çalışan, ardından kurduğu inşaat firmasını geliştiren başarısı gösteren Yüksel Kaya (44), çözüm sürecinin hayata geçirilmesi ve teşviklerin ardından yurda dönme kararı aldı. Yakınlarının ısrarla İzmit'te fabrika kurması tavsiyesine rağmen çözüm sürecine katkı sunmak için Diyarbakır'da ısrar eden Kaya, temaslarının ardından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen alanda çikolata fabrikası kurmak için hazırlıklara başladı. Dar gelirli 10 çocuklu ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirten Kaya, "Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde ilk olarak 10 bin metrekare alanda 5 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip çikolata fabrikasının yapımına başladık. 5 ay sonra üretime başlayacağız. 30 bin ton çikolata üretip Irak, İran, Ermenistan ve Suriye'ye ihracat yapacağız. Ayrıca ofset ve ambalaj fabrikası da kuracağız. Teşvik burada yatırıma büyük destek olacak. 2 fabrikaya toplam 16 milyon dolar yatırım yapacağız. İstihdam da 270 kişiyi bulacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...