Emlak sektörü Dubai fuarında satışları artıracak

Emlak sektörü Dubai fuarında satışları artıracak

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkül sektörünün önde gelen firmaları, döviz kurunun yükselmesiyle birlikte alım gücü artan yabancı yatırımcılara Dubai'de projelerini tanıtacak

Yükselen konut kredi faizleri, artan inşaat maliyetleri ve seçim süreçlerinden dolayı 2014'te iç pazardaki satışların daralacağını öngören gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancı yatırımcıyı yakalamak için sıcak satışın yapıldığı yurtdışı fuarlara yöneliyor. Al Maktoum'un himayesinde bu yıl 10.'su düzenlenen ve Türkiye organizasyonunu INREMA'nın üstlendiği Dubai IPS 2014 fuarına; Viatrans, Özyurtlar, Demir İnşaat ve Astaş gibi sektörün önde gelen firmaları katılacak. 8-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek fuara bu yıl 20 bin ziyaretçi bekleniyor.
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Bu tarz fuarı önemsiyoruz. Demir Romance ve Demir La Vida projelerimizle yer alacağımız fuardan oldukça umutluyum" dedi. Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt da, "2 yıl önce emlak satışları içindeki yabancı payı en fazla yüzde 5 iken, günümüzde yüzde 30'lar seviyesine ulaştı. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu tür uluslararası platformlarda yer almak, gelecekte daha da önem kazanacak" diye konuştu. Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan ise, "Quasar İstanbul'u küresel pazarda en iyi şekilde tanıtmayı ve yabancı yatırımcılara yakından inceleme fırsatı sunmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...